Otklonio sumnje
14

Zvanično: Fernando Alonso u McLarenu i u 2018. godini

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sve špekulacije o tome kako bi dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso mogao otići iz McLarena zbog navodnih problema unutar tima i loših sezona sada su uklonjene.

Naime, Alonso je potvrdio kako će nastaviti voziti za istu ekipu i to već četvrtu godinu zaredom te sveukupno petu u cijeloj karijeri.

"Odlično je što ću moći nastaviti saradnju s McLarenom. Ovdje mi srce pripada i tu se osjećam kao kod kuće. Ovo je odlična ekipa, puna nevjerovatnih ljudi koji su prijateljski nastrojeni i puni topline. Nisam tako nešto osjetio nigdje u Formuli 1. Jednako važno je i to da je McLaren tehnički i finansijski dobro potkovan kako bi mogao brzo i uspješno osvajati trke i naslove u F1. Iako posljednje godine nisu bile toliko uspješne, nismo zaboravili kako se pobjeđuje", rekao je Alonso.

Direktor McLarena Eric Boullier komentarisao je Alonsov povratak.

"Ne možete naći boljeg vozača od Fernanda koji će vam donijeti rezultate nedjeljom popodne. Mislim da bi se svako u Formuli 1 složio s tom konstatacijom. Dosljednost u izboru ekipe je jedna od onih malih, ali suštinskih stvari koje daju ekipi impuls, a s Fernandom i Stoffelom, sretni smo započeti novo poglavlje s, prema našem mišljenju, najboljim izborom vozača u Formuli 1", rekao je Boullier.