Poslodavci su zadovoljni
24

Zak Brown produžio ugovor s McLarenom do 2030. godine

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
McLaren je zvanično potvrdio da je Zak Brown produžio svoj ugovor na funkciji direktora tima do 2030. godine.

Brown je 2016. godine stigao u McLaren te postao izvršni direktor McLaren Technology Grupe, a u aprilu 2018. godine je postao direktor. Od tada je nadgledao sve McLarenove trkaće timove te je oblikovao strategiju McLaren Racinga, kao i marketinškim te komcercijalnim razvojem.

"Zak je pokazao izvrsne kvalitete vođe i bio je ključan u napretku McLaren Racinga. Produženje njegovog ugovora pokazuje da smo uvjereni u njegove sposobnosti da vodi tim ka još većim uspjesima u godinama koje dolaze", izjavio je Paul Walsh, predsjednik McLaren Grupe.

"Oduševljen sam što ću nastaviti voditi McLaren Raving i biti dio historijskog tima. Privilegija je raditi talentovanim muškarcima i ženama u različitim trkaćim serijama. Zajedno nastavljamo pomijerati granice motorsporta i tražiti najviše performanse na stazi i van nje", kazao je Brown.

McLaren je trenutno treći u poretku konstruktora Formule 1 s 28 osvojenih bodova nakon dvije vožene utrke u novoj sezoni.

Heineken je u periodu 1. do 31. marta pokrenuo aktivaciju Player 0.0, koja najboljim učesnicima može osigurati vrijedne nagrade poput odlaska na F1 utrku za Veliku nagradu Nizozemske ili iskustvo utrkivanja na simulatorima sa trostrukim svjetskim F1 prvakom Maxom Verstappenom. Više informacija pronađite ovdje.