Uložit će napore
0

Whitmarsh: McLaren će pobjeđivati ove godine

Totalsport
Martin Whitmarsh
Martin Whitmarsh
Uprkos izuzetno lošem startu u novu sezonu Formule 1, u ekipi McLarena su neobično optimistični. Posebno se to odnosi na šefa ekipe Martina Whitmarsha.

Jenson Button je na Velikoj nagradi Australije zauzeo tek deveto mjesto, dok Sergija Pereza nije bilo među osvajačima bodova. U kvalifikacijama za Veliku nagradu Malezije, koja je na rasporedu ove nedjelje, Button je bio osmi, a Perez deseti. McLaren se očito s novim bolidom MP4-28 ne može uključiti u utrku s Red Bullom, Ferrarijem, Mercedesom i Lotusom, ali Whitmarsh je uvjeren da će se to brzo promijeniti. No, istovremeno ipak ne isključuje mogućnost povratka na prošlogodišnji bolid.

"Sve su opcije otvorene, ali napravili smo određeni napredak ovaj vikend, a očekujem i nova poboljšanja prije sljedeće utrke u Kini. Od sadašnjeg ćemo automobila u ovoj godini napraviti pobjednički bolid. Ne tako brzo kako bih želio, a želio bih pobijediti već sutra, ali radit ćemo naporno kako bismo došli u poziciju za pobjedu", samouvjereno je najavio Whitmarsh.