"Ko je minus, a ko plus?"
0

Whitmarsh: Lewis i Felipe privlače se kao magneti

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Šef McLarena, Martin Whitmarsh, vjeruje da su Lewis Hamilton i Felipe Massa dovoljno odrasli da riješe problem između sebe, a Domenicali pita ko je minus a ko plus.

Igrokaz njihovih bliskih susreta nastavio se i ovog vikenda na utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 u Indiji na stazi Buddh International Circuit, kada su se sudarili po šesti puta u ovoj sezoni. Razvoj događaja između njih dvojice dostigao je vrhunac, a Felipe Massa odbio je Hamiltonov pokušaj smirivanja napetosti, kada je Britanac pokušao razgovarati s Brazilcem.

Whitmarsh smatra da problem nije toliko velik da bi njih dvojicu trebalo prisiljavati da izglade stvari između sebe:

"Očito je da se privlače kao magneti. Obojica su mladi, ali ipak ne toliko mladi. Odrasli su i moraju sami pronaći izlaz. Najbolje bi bilo da se ne privlače kao magneti i da nismo doživjeli ove incidente na stazi. Razgovarao sam s ljudima u Ferrariju, ali mislim da je na njima da naprave prvi korak. Ali ne sada, sada nije pravi trenutak. Da sam ja dogovorio susret Lewisa i Felipea izvan boksova kako bi si pružili ruke, vi novinari bi taj susret fotografisali i svi bi se smijali tome. Vi, novinari, ne želite da se to dogodi ako ne bi mogli napraviti zezanciju od toga, stoga, kao što sam rekao, njih dvojica moraju sami to riješiti. Mislim da uprkos svemu, Massa i Hamilton imaju nešto poštovanja jedan prema drugome, ali ovo je jedna od onih sezona kada se na stazi prečesto sreću u nezgodnim situacijama", rekao je za početak Whitmarsh.

Šef Mc Larena je stao iza svog vozača braneći njegov pokušaj da Massi pruži ruku pomirenja. Radilo se o tome da je Hamilton, prilikom odavanja počasti Danu Wheldonu i Marcu Simoncelliju, stavio ruku oko Masse i rekao da mu želi sreću u utrci, a Brazilac je rekao kako to nije bio pokušaj razgovora:

"To je bio pravi Lewis. To nije bila gluma. Nisam vidio taj trenutak, to je nešto što je Lewis odlučio učiniti ali nije shvaćeno kako treba", završio je šef ekipe iz Wokinga.

Massa je kažnjen od starne četveročlanog sudskog vijeća, a ni on ni njegov šef Stefano Domenicali nisu baš dobro prihvatili odluku sudije:

"Naše mišljenje da je Massa u pravu temeljimo na tome da je on imao idealnu putanju za ulazak u zavoj. Vi možda imate drugo mišljenje, ali ja tako vidim stvari", izjavio je Domenicali.

Reagujući na Whitmarshove riječi da se oni privlače kao magneti, Domenicali se našalio:

"Ko je minus a ko plus?, te dodao: Možemo mi ovdje i sjesti i kartati, ali to neće riješiti problem. Jedna stvar je ključna, po mom mišljenju, moramo biti sigurni da sudije imaju dosljedne kriterije oko stvari koje se događaju na stazi. Ima se mnogo za raspraviti oko toga", izjavo je šef Ferrijevog tima.

"Ne možemo ne priznati da su oni imali mnogo "poljubaca" na stazi". Ali nemojmo preuveličavati te stvari i činiti ih većima nego što uistinu jesu, jer će one opterećivati vozače, što nije dobro. To će se riješiti jer ovakva situacija nije dobra za nikoga, ali će za to trebati malo vremena", završio je Stefano Domenicali.