Formula 1
0

Webber sljedeće godine seli u Porsche?

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Australski vozač Mark Webber mogao bi sljedeće godine iz bolida Formule 1 uskočiti u Porscheov sportski automobil, piše Bild.

Njemački dnevnik navodi da je 36-godišnji Australac već u kontaktu s Porscheom oko mogućeg nastavka karijere u Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti koje je pod kapom Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Jedno od takmičenja u kalendaru SP- a je i poznata utrka "24 sata Le Mansa" na kojoj je Webber nastupio 1998. i 1999. godine za upravljačem Mercedesa.

Iz Porschea za sada ne žele potvrditi glasine da su u pregovorima s Webberom.

"Hoćemo li dovoditi nove vozače za sljedeću sezonu, odlučit ćemo kasnije. Porsche već sada ima ekipu sastavljenu od deset međunarodno uspješnih vozača", poručio je glasnogovornik Porschea Oliver Hilger.

Webberov ostanak u Formuli 1 došao je u pitanje nakon Velike nagrade Malezije prije desetak dana. Tada se sukobio s ekipnim kolegom i trostrukim svjetskim prvakom Sebastianom Vettelom koji je, unatoč suprotnim naredbama šefova, prestigao Australca i oduzeo mu pobjedu. Nakon toga je postalo jasno da Webber na kraju aktuelne sezone neće produžiti ugovor s austrijskom ekipom.