Autosport
0

Volkswagen 2012. ulazi u Formulu 1?

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Ugledni njemački proidzvođač automobila Volkswagen mogao bi ući u svijet Formule 1 od 2012. godine, ali vjerovatnije kao opskrbljivač motorima nego kao vlasnik ekipe.

Naime, od spomenute bi se godine trebala uvesti nova regulativa o pitanju motora, te bi po riječima predstavnika Volkswagena Hansa-Joachima Stucka ona bila primamljiva i za njegovu kompaniju, piše Autosport.com.

  • Ako ste najveći svjetski proizvođač automobila, onda je logično da razmišljate o Formuli 1, ali ne prije 2012. godine - rekao je Stuck, i sam bivši vozač Formule 1.

  • Prije dvije godinje pojavile su se glasine da će Volkswagen kupiti tim Red Bulla, što se na kraju nije dogodilo. Zašto bismo kupovali jednu momčad, kada motorima možemo opskrbljivati više njih? Pogledajte samo što se dogodilo BMW-u. Kupili su multimilionsku opremu, a sada su zatvorili vrata. Opskrbljivanje timova motorima je najbolji način poslovanja - dodao je Stuck, aludirajući na odlazak BMW-a iz Formule 1, kao i prethodno Honde i Toyote zbog velikih finansijskih gubitaka.