Formula 1
0

VN Velike Britanije: Vettelu pole position

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački vozač Sebastian Vettel iz Red Bull Renaulta, ostvario je najbrže vrijeme na službenom treningu Velike nagrade Velike Britanije u Silverstoneu.

Vettelu je ovo drugi put u sezoni da ostvaruje najbolje vrijeme na treningu, a najbrži je bio i početkom ljuna na treningu Velike nagrade Turske. Isto tako, ovo mu je četvrti "pole position" u karijeri.

Napomenimo i da je Vettel bio najbrži u petak na drugom slobodnom treningu. Društvo Vettelu će u prvom redu raditi Rubens Barrichello iz Brawn Mercedesa, dok će nedjelju u drugom redu dočekati Mark Webber (Red Bull) i Jarno Trulli (Toyota).

U trećem redu će stajati Kazuki Nakajima iz Williams i vodeći u ukupnom redoslijedu, Britanac Jenson Button iz Brawn Mercedesa. Ovo je najslabiji plasman Buttona ove sezone na nekom od službenih treninga.

Treći put nije u prvom redu, dok je dosad najgori plasman bio peto mjesto na službenom treningu i to na Velikoj nagradi Kine.

Ferrari je, pak, prije nedjelje izborio deveto (Kimi Räikkönen) i jedanaesto mjesto (Massa), dok je Britanac Lewis Hamilton subotu završio na 19. mjestu.

Formula 1 gostovat će posljednji put na stazi u centralnoj Engleskoj. Ugovor koji istječe s ovogodišnjom utrkom nije produžen. Inače, ova utrka je na programu Svjetskog prvenstva od 13. maja 1950. godine.

Start utrke bit će u nedjelju u 14 sati.

VN Velike Britanije, službeni trening:

  1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:19.509
  2. Rubens Barrichello (Brawn Mercedes) 1:19.856
  3. Mark Webber (Red Bull Renault) 1:19.868
  4. Jarno Trulli (Toyota) 1:20.091
  5. Kazuki Nakajima (Williams Toyota) 1:20.216
  6. Jenson Button (Brawn Mercedes) 1:20.289
  7. Nico Rosberg (Williams Toyota) 1:20.361
  1. Timo Glock (Toyota) 1:02.490