Nijemac starta prvi
0

VN Mađarske: Vettelu osmi "pole position" ove sezone

FENA
Sebastian Vettel (Foto: AP)
Sebastian Vettel (Foto: AP)
Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull) krenut će s prve startne pozicije u sutrašnjoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske.

Mladi Nijemac je na stazi "Hungaroring" došao do osmog "pola" ove sezone i tako nastavio svoju dominaciju, ali i dominaciju Red Bulla, pošto je na preostale tri utrke u kvalifikacijama najbolji bio njegov timski kolega Mark Webber.

Vettelu će se u prvom redu na startu utrke, u nedjelju u 14 sati, pridružiti Britanac Lewis Hamilton u McLarenu, dok će treću poziciju zauzeti njegov timski kolega i sunarodnjak Jenson Button.

Vozač Ferrarija Fernando Alonso dominirao je tokom prva dva dijela kvalifikacija, ali se na kraju morao zadovoljiti petom pozicijom. Ispred njega će na startu, pored vodeće trojke, biti i timski kolega Felipe Massa.

Uz Alonsa će u trećem startnom redu biti Webber, a slijedit će trojica Nijemaca, Nico Rosberg (Mercedes), Adrian Sutil (Force India) i Michael Schumacher (Mercedes). Prvu desetoricu kompletirat će vozač Saubera Sergio Perez.