Formula 1
2

VN Bahreina: Vettel prvi put ove sezone na pole-positionu

Totalsport
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Dvostruki svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) startat će s prvog mjesta u nedjeljnu Veliku nagradu Bahreina. Pored njega će u prvom redu biti McLarenov vozač Lewis Hamilton.

Poslije razočaravajućih rezultata u prve tri utrke sezone Vettel i Red Bull su na kvalifikacijskom treningu pokazali da su na putu povratka prema vrhu. Nijemac je odlično odradio treću kvalifikacijsku rundu i s vremenom 1:32.422 uhvatio prvi pole-position ove sezone i 31. u karijeri. Samo 98 stotinki sporije je krug stazom Sakhir prošao Hamilton, vodeći čovjek ukupnog poretka, a iza njega se smjestio drugi Red Bullov vozač Mark Webber s 215 stotinki zaostatka za ekipnim kolegom. Uz njega će u istom redu biti Jenson Button (McLaren), a peto je mjesto ugrabio pobjednik prošlotjedne Velike nagrade Kine Nico Rosberg (Mercedes).

Slijede Daniel Ricciardo (Toro Rosso), Romain Grosjean (Lotus) i Sergio Perez (Sauber), svi s manje od sekunde zaostatka za Vettelom. Krug desetorice najboljih zatvaraju Fernando Alonso (Ferrari) i Paul di Resta (Force India) koji u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi nisu ni izlazili na stazu.

Najveći je peh imao sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (Mercedes) koji se zbog tehničkih problema bolida nije uspio plasirati u drugu rundu, tako da je kvalifikacije okončao na 17. mjestu.

Velika nagrada Bahreina počinje u nedjelju u 14 sati.

VN Bahreina, kvalifikacije, rezultati:

  1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)

1:32.422

  1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +0.098

  2. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.215

  3. Jenson Button

(McLaren-Mercedes) +0.289

  1. Nico Rosberg (Mercedes) +0.399

  2. Daniel Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) +0.490

  1. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +0.586

  2. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) +0.972

  3. Fernando Alonso (Ferrari)

bez rezultata:

  1. Paul di Resta (Force India-Mercedes)

bez rezultata ...