Formula 1
0

Vettel voljan platiti dostavu novog prednjeg krila

Totalsport
Sebastian Vettel (Foto: AP)
Sebastian Vettel (Foto: AP)
Novi svjetski prvak u Formuli 1, Sebastian Vettel, ponudio je da snosi troškove dostave novog prednjeg krila za svoj bolid iz Red Bullove tvornice u Britaniji do staze Suzuka u Japanu.

Naime, ekipa Red Bull-Renaulta doputovala je na prošlu utrku u Japan sa samo dva nova prednja krila i to po jedan za bolid Sebastiana Vettela i Marka Webbera. Pošto je Vettel svoje prednje krilo slomio na treningu u petak a šef momčadi Christian Horner nije dopustio da se na Vettelov bolid stavi krilo koje je bilo namijenjeno Webberovom bolidu, odlučeno je da se novo prednje krilo dostavi iz Velike Britanije.

Christian Horner, šef momčadi Red Bull-Renaulta, nije dopustio da se Vettelu "posudi" Webberovo krilo iako je u tom trenutku vodio bitku za naslov prvaka. Novo krilo za Vettelov bolid je u Japan stiglo privatnim avionom i to samo dvadeset minuta prije kvalifikacijskog treninga na kojem je Vettel ostvario najbolje vrijeme.

"Začudilo me kakav harmoničan odnos vlada u njihovoj ekipi. To je jedan od razloga zbog kojeg su toliko uspješni", izjavio je bivši svjetski prvak Niki Lauda, koji je inače i sam vlasnik avio kompanije Lauda Air i koji cijenu prijevoza iz Milton-Keynesa do Japana procjenjuje na 150.000 Eura.

"Kad sam bio vozač nikada mi nije palo na pamet da platim troškove prijevoza ali Vettel se ponio odgovorno i rekao da će platiti troškove prijevoza", završio je Austrijanac.