Ignorisao naredbe tima
0

Vettel se mora javiti na raport šefu Red Bulla

Totalsport
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Aktuelni svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel morat će sljedećih dana obaviti neugodan razgovor sa šefom Red Bulla Christianom Hornerom zbog incidenta tokom Velike nagrade Malezije prošli vikend.

Podsjetimo, Vettel je u završnici utrke zbog sudara s Narainom Karthikeyanom pao na 11. mjesto i kad su vidjeli da nema nikakve izglede za osvajanje bodova, iz ekipe su mu javili da ode u garažu. Opravdali su to navodnim problemom s opasno visokom temperaturom kočnica, a Vettelov inženjer mu je naglasio da to napravi hitno. No, 24-godišnji Nijemac je uporno ignorirao naredbe zbog čega su mu iz ekipe napisali istu poruku i na ploči i pokazali mu je na kraju kruga.

Da je Vettel "parkirao" bolid prije kraja utrke, u sljedeću bi mogao, bez ikakvih kazni, ući s novim motorom. Namjera ekipe je, dakle, bila jasna, ali dvostruki svjetski prvak ju je svejedno odlučio ignorirati premda do bod(ov)a nije mogao.

"Naravno da smo mogli sačuvati automobil, ali želio sam završiti utrku. Mislim da to tako treba biti", rekao je Vettel, ali njegovo se objašnjenje nije svidjelo šefovima Red Bulla.

Horner je, piše Bild, najavio da će razgovarati s Vettelom, a sastanak bi se trebao dogoditi krajem sedmice kada će se Nijemac pojaviti u sjedištu ekipe u Milton Keynesu gdje će na simulatoru obaviti pripreme za Veliku nagradu Kine.

No, razgovor s Hornerom, po svemu sudeći, neće biti jedina nevolja za Vettela. Prema pisanu Expressa, njemačkog vozača očekuje i novčana kazna zbog vrijeđanja Karthikeyana. Vettel je, podsjećamo, Indijca nazvao krastavcem koji samo smeta na stazi, a navodno mu je nakon ulaska u cilj pokazao i srednji prst.