Formula 1
0

Vettel: Prvenstvo je dugo, puno se još toga može dogoditi

Totalsport
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Trostruki svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel istaknuo je kako njegova nedjeljna pobjeda na Velikoj nagradi Kanade pokazuje kako su kritike Pirellijevih guma bile opravdane.

Nakon silnih žalbi, ponajviše baš iz Red Bulla, kako su dosadašnje gume bile loše kvalitete i kako su se brzo trošile, talijanski proizvođač za Montreal je pripremio modificiranu verziju guma. Vettelu su očito u potpunosti odgovarale jer je od starta do cilja držao prvo mjesto i došao do 29. pobjede u karijeri i treće ove sezone.

"Stvar je jednostavna. Razlog mojih kritika nisu bili rezultati, nego sigurnost. Bilo je slučajeva kad su dijelovi starih guma otpadali, tako da je staza bila puna komada i nikad nije bila čista. To je bio razlog kritika", objasnio je Nijemac.

Uprkos tome što u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva ima 36 bodova više od prvog pratitelja Fernanda Alonsa, Vettel spušta loptu na zemlju.

"Svjetsko prvenstvo je dugo. Prošle sam sezone bio u drugačijoj poziciji u ovoj fazi sezone, a ipak sam na kraju uspio osvojiti naslov. Puno se stvari može dogoditi. U ovom se trenutku želim fokusirati samo na pobjeđivanje", zaključio je vozač Red Bulla.