Timske kolege
7

Vettel o odnosu sa Räikkönenom: To je potpuno iskrivljena slika, posebno o njegovoj formi

Klix.ba
Vettel i Räikkönen (Foto: EPA-EFE)
Vettel i Räikkönen (Foto: EPA-EFE)
Njemački vozač Formule 1 Sebastian Vettel kazao je da navijači imaju potpuno iskrivljenu sliku o odnosu njega i timskog kolege Kimija Räikkönena te je pohvalio finskog vozača rekavši da je u sjajnoj formi.

Vettel je kazao da su rezultati iz ove sezone pokazali kako su on i Räikkönen jako blizu, a dodao je da većinu treninga vozač iz Finske bolje odradi od njega samog, što se ipak ne može vidjeti na bodovima i broju pobjeda.

"Rezultati i bodovi su glavna stvar. To je normalno. Ipak, ja vjerujem da bi dublja analiza pokazala nešto sasvim drugo, nevjerovatno je kako smo ove sezone blizu ja i Räikkönen. Između ostalog, on je na većini treninga bolji od mene i vidi se da je i dalje nevjerovatno talentovan", rekao je Vettel, pa nastavio:

"On vozi i kad ima probleme s bolidom i danas to rijetko ko može, o nama je potpuno iskrivljena slika u javnosti, a posebno o njemu i njegovoj formi", završio je Nijemac.

Vettel je trenutno na drugoj poziciji u ukupnom poretku Formule 1 sa 66 osvojenih bodova, četiri manje od prvoplasiranog Hamiltona i 18 bodova više od timskog kolege Räikkönena koji ima 48 bodova.