Dominacija Mercedesa
32

Vettel o Formuli 1: Dosadno je, ne samo ove sezone, već četiri godine

Klix.ba
Sebastian Vettel (Foto: EPA-EFE)
Sebastian Vettel (Foto: EPA-EFE)
Vozač Ferrarija Sebastian Vettel uvjeren je da će njegov tim preokrenuti stvari u svoju korist veoma brzo, a on je istakao da je svjestan kako je Formula 1 već godinama takmičarski dosadna zbog potpune dominacije Mercedesa.

Mercedes je i u Bakuu na Velikoj nagradi Azerbejdžana slavio duplu pobjedu. Bottas je trku završio kao prvoplasirani, iza njega je ostao timski kolega Hamilton, a mjesto na pobjedničkom postolju pronašao je i Vettel koji je završio na trećem mjestu.

"Dosadno je, zar ne? Baš je dosadno! Ne govorim samo o prve četiri trke ove sezone, već o prethodne četiri godine, a možda i više. Moramo raditi mnogo više i bolje, svi su timu daju sve od sebe, ali jednostavno moramo odati priznanje Mercedesu i poslu koju obavlja njihov tim. Bolid Mercedesa je uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme i njihova preciznost je nevjerovatna", kazao je Vettel.

Vettel je siguran da će Ferrari znatno napredovati u narednom periodu.

"Prilično sam siguran da Ferrari može još puno napredovati i to ćemo pokazati. Imamo dobre bolide i trebamo ih iskoristiti na pravi način, a ja vam kažem da će se sve ubrzo preokreti u našu korist", istakao je vozač Ferrarija.

Bottas je sada vodeći u ukupnom poretku sa 88 bodova, dva više od timskog kolege Hamiltona, dok je Vettel na trećem mjestu sa 52 boda. Verstappen je četvrti sa 51 osvojenim bodom, a Leclerc peti sa 46 bodova.

U poretku timova, Mercedes je ubjedljivo prvi sa 174 osvojena boda, čak 76 više od drugoplasiranog Ferrarija i 110 bodova više od Red Bulla.