Formula 1
0

Vettel: Nevjerojatno je da na kraju startamo prvi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački vozač Sebastian Vettel donio je momčadi Red Bull Renaulta na službenom treningu treće ovosezonske utrke Formule 1, VN Kine, prvi pole position u njenoj povijesti.
  • Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Bolid je brz, kao što se uostalom moglo primjetiti. Užasno sam sretan i nevjerojatno je da smo na kraju uspjeli osvojiti prvu startnu poziciju. Jako sam zadovoljan s cijelom momčadi. Mehaničari su radili dobro i naporno i svaka im čast – rekao je najmlađi pobjednik jedne utrke Formule 1 u njenoj povijesti.

Vettel je prošle godine osvojio svoj prvi pole position u Monzi na Velikoj nagradi Italije u bolidu Torra Rossa, a kasnije je uspio i slaviti na utrci i podigao pobjednički pehar u dobi od 21 godine i 74 dana. Sličnom se raspletu i pobjedi nada i u nedjeljnoj utrci u Šangaju, ali poziva na oprez.

  • Vidjet ćemo, dugačka je utrka, ima 56 krugova. Imam najbolju poziciju, ali još nemam bodova i trebam biti oprezan. Moramo se maksimalno usredotočiti svi u momčadi i vidjeti kako će se sve rasplesti, ali svašta se može dogoditi - zaključio je Vettel.