Propali pregovori
3

Vettel napušta Ferrari na kraju godine

D. B.
Sebastian Vettel (Foto: EPA-EFE)
Sebastian Vettel (Foto: EPA-EFE)
Njemački vozač Sebastian Vettel napustit će Ferrari na kraju ove godine nakon što su pregovori dvije strane okončani bez dogovora.

Očekuje se da će Ferrari uskoro objaviti zvaničnu potvrdu od Vettelovom odlasku, a postavlja se pitanje šta će biti s karijerom 32-godišnjeg četverostrukog svjetskog prvaka.

Među kandidatima koji bi mogli zamijeniti Vettela je trenutni vozač McLarena, Španac Carlos Sainz. Ukoliko Sainz napusti McLaren, opcija za ovaj tim je Renaultov vozač Daniel Ricciardo.

Australac je bio u ozbiljnim pregovorima s McLarenom 2018. godine kada je razmišljao da li da napusti Red Bull, a u konačnici je završio u Renaultu.

Poznato je da Ricciardo nije zadovoljan u francuskom timu te da je razgovarao s timom o odlasku.

Vettel bi također mogao biti opcija za McLaren, javlja BBC.

S druge strane, Lewis Hamilton ima ugovor s Marcedesom do kraja sezone, ali je navodno pokazao želju da ostane u ovom timu. Mercedes nije zainteresovan za Vettela.

Red Bull također ne namjerava Maxa Verstappena upariti s još jednom zvijezdom iako je Vettel s ovim timom osvojio četiri titule svjetskog prvaka.

Ferrarijeve ostale opcije su Ricciardo i Italijan Antonio Giovinazzi koji vozi za Alfu Romeo. Hamilton nije ozbiljna mogućnost za italijanski tim.