Otvorio sezonu
59

Vettel nakon pobjede: Molio sam se da sigurnosno vozilo izađe na stazu

Klix.ba
Sebastian Vettel (Foto: EPA-EFE)
Sebastian Vettel (Foto: EPA-EFE)
Njemački vozač Formule 1 Sebastian Vettel kazao je da je imao sreće na prvoj ovosezonskoj trci koja se vozila na stazi u Melbourneu za Veliku nagradu Australije, a na kojoj je upisao 48. pobjedu u karijeri.

Vettel smatra da je veliku ulogu odigrao "safety car" koji se pojavio na stazi, a on je vodstvo preuzeo tokom promjene guma i do kraja trke sigurno je sačuvao prednost.

"Imao sam sreće sa sigurnosnim vozilom, ali sam uživao tokom trke. Nadao sam se da ću biti bolji na početku, ali sam morao da se zadovoljim sa trećim mjestom. Izgubio sam korak za Lewisom i Kimijem, imao sam probleme sa gumama i molio sam se da sigurnosno vozilo izađe na stazu", priznao je Vettel.

Nakon toga, on je rekao da Ferrari ima još puno toga što mora unaprijediti, ali da je ovo dobar početak.

"Imali smo sreće, sada imamo još domaćeg. Nismo u potpunosti tamo gdje želimo biti, ali je ovo odličan početak i motivacija za ono što dolazi", istakao je njemački vozač.

Inače, Vettelu je ovo bila 48. pobjeda i stoto postolje u karijeri te se pridružio Michaelu Schumacheru, Lewisu Hamiltonu i Alainu Prostu, koju su već ranije prebacili ovu magičnu granicu.