Formula 1
0

Vettel: McLaren nema slabu tačku, bit će vrlo brzi cijele sezone

Totalsport
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Nijemac Sebastian Vettel, dvostruki uzastopni svjetski prvak u Fromuli 1, u najavi druge utrke sezone očekuje pomake u svom Red Bullu, te komentira McLaren kojeg drži najvećim konkurentom.

Vettel je nakon starta sa 6. pozicije u prvoj utrci sezone Velikoj nagradi Australije u Melbourneu stigao do 2. mjesta, dok je pobjednik Jenson Button u McLarenu ostao neuhvatljiv.

"Koliko je nama poznato McLaren je sjajno pripremio bolide za ove sezonu. Bili su vrlo brzi u svim uvjetima, praktički nemaju slabe tačke, pa nas očekuju žestoki dvoboji ove sezone", komentirao je britansku ekipu Vettel, koji predviđa i da će njegov Red Bull rasti s brojem utrka.

"Treba nam još nešto vremena za sitne preinake i podešenja kako bi bolid bio još kvalitetniji. Jednostavno nam treba još vremena na stazi", ocijenio je 24-godišnji Nijemac.

No, u svijetu Formule 1 uoči druge utrke sezone na stazi Sepang u Maleziji narednog vikenda pojavila se nova zanimljiva priča. Mediji špekuliraju da bi zbog javno izraženog nezadovljstva bolidom, te loših kvalifikacija i odustanka u prvoj utrci Ferrari mogao pokazati izlazna vrata Brazilcu Felipeu Massi, a navodno je već spreman na njegovo mjesto uskočiti nekadašnji član Force Indije Adrian Sutil.

"Ja imam posao u Formuli 1, vozač sam Ferrarija i tako će ostati", optimističan je Massa kojem je za Maleziju znatno korigiran bolid.

"Ne samo da je izmijenjena šasija nego još dosta drugih detalja" rekao je Brazilac, a glasine o tome da će Massu odmijeniti njegov klijent negirao je menadžer Adriana Sutila Manfred Zimmermann.

" Do sada nije bilo kontakata s Ferrarijem. Adrian je sretan što ga se dovodi u vezu s tako velikom momčadi, ali nažalost nema istine u medijskim navodima. Ove godine Sutilu nije nuđeno mjesto u kokpitu bilo čijeg bolida, barem za sada", reagirao je Zimmermann.