Formula 1
1

Vettel: Još nisam potpuno zadovoljan bolidom

Totalsport
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Iako je u posljednjoj utrci stigao do pobjede kojom je preuzeo vodstvo u poretku Svjetskog prvenstva Formule 1 branitelj dvostrukog naslova Nijemac Sebastian Vettel još nije u potpunosti zadovoljan novim bolidom Red Bulla.

Trijumfom u Bahreinu Vettel je ostvario prvu pobjedu sezone, a i ekipa je zasjela na prvo mjesto u poretku konstruktora. Uoči evropskog nastavka sezone i Velike nagrade Španijeke u Barceloni gdje je lani slavio ispred McLarenovog dvojca Hamilton – Button, Vettel na testiranjima u Mugellu pokušava poboljšati performanse bolida RB8.

"Ne mogu poreći da zadnja pobjeda nije donijela zadovoljstvo i olakšanje, ali još je pred nama puno posla. Ideja je da u Mugellu odradimo što je više moguće krugova kako bi brojnim testiranjima napravili pomake na bolidu. Ovdje planiramo doznati kako unaprijediti naše nastupe u nastavku sezone", izjavio je Vettel.

Četiri različita pobjednika u prve četiri utrke sezone nagovještavaju da je doba potpune dominacije Red Bulla prošlost...

  • Dominacija u Formuli 1 je uvijek preteška riječ. Nakon četiri utrke imamo jednu pobjedu, ali i u ostalima smo bili jako dobri i konkurentni. Ne toliko da pobjedimo, ali ne niti jako loši. Moramo biti zadovoljni s postignutim do sada i željeti u nastvaku sezone učiniti još više. Zbog toga smo ovdje kako bi pronašli način da unaprijedimo bolid – zaključio je dvostruki svjetski prvak.