Formula 1
13

Vettel: Iznenađen sam razlikom; Alonso: Konkurencija s Massom je sjajna

Totalsport
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Sa skoro sekundom prednosti ispred drugoplasiranog Felipea Masse Sebastian Vettel je došao do pole-positiona na Velikoj nagradi Malezije u Kuala Lumpuru.

Nakon što se njegov Red Bull mučio na prve dvije runde kvalifikacijskog treninga vožene po suhoj stazi, u posljednjoj je kišnoj rundi najbolje profunkcionirao.

"Bio je to zanimljiv kvalifikacijski trening. Znali smo da kiša dolazi i da budem iskren, očekivali smo je i na početku kvalifikacija. Nije došla, vozili smo po suhom, a ja sam očito imao malo drugačije postavke od ostalih. U drugoj smo se rundi mučili, ali na kraju nam je kiša pomogla. Iznenađen sam ipak razmakom. Odvezao sam pristojan krug i bio sam jako sretan, a staza je bila nezgodna jer su neki dijelovi staze bili mokri, a drugi suhi. Na kraju sam uspio sačuvati gume, što će, mislim, biti ključno za sutra", rekao je Vettel nakon drugog ovosezonskog pole-positiona.

Iza Vettelovih leđa startat će dva Ferrarijeva vozača, a ove se sezone Felipe Massa kvalitetnim rezultatima priključio timskom kolegi Fernandu Alonsu.

"To su najbolje vijesti za ekipu. Potrebna nam je konkurencija između vozača. To je sjajno za ekipu jer se tjeramo do vlastitih granica", komentirao je Alonso.

"Jako mi se sviđa bolid kojeg vozim ove godine. Kada se osjećate ugodno možete ostvariti dobar krug i iskoristiti maksimum od bolida. Znam kako brz mogu biti i pokazao sam to puno puta u prošlosti. Vjerujem u sebe i sada i ekipa i ja idemo u pravom smjeru", rekao je Massa.