VN Kine
0

Vettel i Hamilton samo ukoreni

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sebastian Vettel iz RBR-Renaulta i Lewis Hamilton iz McLaren Mercdesa neće biti kažnjeni za opasnu vožnju na ulasku i još opasniju pri izlasku iz boksa na VN Kine u Formuli 1.

Odlučili su tako sudije utrke u Šangaju, četvrte u ovosezonskom takmičenju Svjetskog prvenstva u Formuli 1. Dvojica ponajboljih vozača današnjice prošli su samo s ukorima, te će zadržati osvojene bodove: Britanac je završio drugi, a Nijemac šesti.

Hamilton je drsko pretekao Nijemca na ulasku u boks u 19. krugu utrke, nakon što su mu moguće prekasno iz njegova tima javili da dođe promijeniti gume. Vettel je prije krenuo nakon izmjene svojih guma te za nijansu pretekao Hamiltona unutar boksa vrativši si poziciju s kojom je u njega morao ući. U jednom trenutku, nakon što su obojica zaplesali od proklizavanja novih guma, činilo se neminovnim da će se njihovi bolidi sudariti s obzirom na to da je Hamiltonov prednji lijevi točak zamalo zapeo između dva Vettelovih desna točka. Britanac se u posljednjem trenutku pomaknuo ulijevo izbjegavši najgore:

"Mislio sam da će mi čovjek poderati gume", izjavio je Vettel nakon utrke.

Sudije su na kraju odlučili osuditi obojicu zbog opasne vožnje, ali je kažnjavanje izbjegnuto.