Peto mjesto
8

Vettel: Dobro sam krenuo, ali onda je točak blokirao i napravljena je greška

Klix.ba
Sebastian Vettel (Foto: EPA-EFE)
Sebastian Vettel (Foto: EPA-EFE)
Vozač Ferarrija Sebastian Vettel kazao je nakon trke za Veliku nagradu Azerbejdžana da se ne kaje zbog pokušaja da u finišu stigne na prvu poziciju i da njegov napad mogao završiti uspješno.

Četiri kruga prije kraja Vettel je napao Bottasa u prvom zavoju, pogriješio je pri kočenju, te su ga prestigli i Hamilton i Räikkönen i Nijemac je pao na četvrto mjesto, a potom i na peto nakon što ga je prestigao i Sergio Perez.

"Sretan sam što sam pokušao, a nisam sretan što to nisam uspio. Jednostavno, morao sam da napadnem. Ne smatram da je moj potez bio previše optimističan, nisam zakasnio, inače ne bih uopšte stigao do krivine, ali sam to učinio. Nisam imao drugu opciju, Lewis mi je bio s desne strane, Bottas ispred mene i ostavio mi je prostora. Bio sam iznenađen, a bilo je teško procijeniti tačku kočenja, bio sam zaglavljen jer nisam mogao da vidim gdje smo u odnosu na prvu krivinu, dobro sam krenuo, ali sam nažalost napravio grešku", rekao je Vettel, pa nastavio:

"Da mi točak nije blokirao, da sam kočio na istom mjestu, sve bi bilo u redu. Lagano je reći da nije uspjelo i da je bilo pogrešno, ali sam morao da pokušam. Ne smijemo da dopustimo da jedna ili dvije sekunde budu slika kompletne trke jer je bilo mnogo pozitivnih stvari", završio je vozač Ferrarija.

On je trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku sa četiri boda manje od Britanca Lewisa Hamiltona koji ima 70 bodova.