Šampion ne popušta
16

Verstappen provodi Božić u Brazilu, vozio karting i pobijedio legendarnog Piqueta

D. B.
Trostruki svjetski prvak Formule 1, Max Verstappen, Božić je dočekao u Brazilu.

Verstappen je otputovao u Brazil s djevojkom Kelly Piquet, gdje je proveo Božić s njenom porodicom uključujući njenog slavnog oca i također trostrukog F1 šampiona Nelsona Piqueta.

Ma Badnji dan su Verstappen, Piquet i njegov sin, šampion Formule E Nelson Piquet Junior, kćerka Julia, nećak Rodrigo Piquet te NASCAR Xfinity šampion Daniel Suarez, otišli na stazu za karting, gdje su pokazali svoje vještine.

Noseći bijelu kacigu, Max je krenuo posljednji sa starta gdje je gotovo udario osobu koja je snimala, ali je ipak do kraja prvog kruga prešao u vodstvo. Aktuelni F1 šampion nije dozvolio iznenađenje te je pobijedio na ovoj utrci, drugi je bio Rodrigo Piquet s najbržim krugom, a treći Piquet Junior. Četvrto mjesto je pripalo slavnom Nelsonu, dok je Julia završila peta. Suarez je imao problema s kartingom pa na kraju nije ni stigao do cilja.

Brazilski Globo piše da je ova vesela ekipa stigla na stazu Piquetovim personaliziranim Volkswagen Kombijem iz šezdesetih, koji razvija oko 470 KS.

Verstappen se fotografisao s fanovima, koji su bili šokirani kada se Nizozemac iznenada pojavio.

Upravitelji staze su ovu posjetu odmah iskoristili te su postavili novi izazov za sve posjetitelje, a to je Maxovo vrijeme kruga 1:05,946, iako nije bilo najbrže na utrci.