|

"Umjesto Masse je ove sezone vozio njegov brat"

"Umjesto Masse je ove sezone vozio njegov brat"
0
T
Totalsport
14.12.2010. u 15:34
5
komentara
0

dijeljenja
"Umjesto Masse je ove sezone vozio njegov brat" Luca di Montezemolo
Predsjednik uprave Ferrarija Luca di Montezemolo osvrnuo se u razgovoru za SkySport24 na prošlu sezonu "propetih konjića" u Formuli 1.
I dok je za Fernanda Alonsa, koji je odradio prvu godinu za upravljačem Ferrarija i osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku, imao samo riječi hvale, prema starosjediocu Felipeu Massi nije bio toliko blagonaklon. Štaviše, izjavio je da je Brazilac poslao svoga brata da vozi umjesto njega.

"Alonsu dajem ocjenu devet i pol od deset. Nije postao svjetski prvak, ali je napravio velik posao što se tiče kvalitete vožnje i odnosa unutar tima", rekao je Di Montezemolo, a potom se okrenuo Massi.

"Massa je zaslužio ocjenu manju od sedam. Iz nekog razloga, već neko vrijeme imamo problem s braćom naših vozača koja se pojavljuju tokom sezone. Dogodilo se to s Michaelom Schumacherom, s Kimijem Räikkönenom, a sada i s Massom. Mislim da se Felipe malo umorio sredinom sezone, pa je otišao kući i poslao nam svoga brata da vozi umjesto njega. Zbog toga je zaslužio ocjenu minus sedam, ali obećao nam je da će se vratiti sljedeće godine", na duhovit je način Di Montezemolo kritikovao Brazilca.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...