Formula 1
11

U McLarenu zimske praznike proveli pripremajući novi bolid

Klix.ba
U McLarenu tokom zimskih praznika uopće nisu odmarali, nego su svoje vrijeme trošili pripremajući novi bolid za prve testove koji će biti obavljeni sljedećeg mjeseca u Barceloni.

U McLarenu su rekli da će bolid biti predstavljen 21. februara, dan prije nego počnu testovi u Barceloni. Zbog kasne promjene kalendara Formule 1, testovi su zakazani ranije nego je prvobitno planirano, tako da je manje vremena za pripremu.

"Naš cijeli program je promijenjen, pa smo morali riješiti taj problem. Kako bi posao bio završen na vrijeme, svi rade više nego ranije. Bolid mora proći sve FIA-ine testove sigurnosti i biti spreman za testiranje u Barceloni", izjavio je McLarenov direktor operacija Simon Roberts.

On je dodao da je jedino rješenje za nadoknadu vremena bio rad tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

"Imali smo osam smjena u periodu od pet dana, a radilo je blizu 100 ljudi. Odziv je bio sjajan, ljudi su uživali. Bilo je malo čudno što nismo imali odmor, ali je vladala dobra atmosfera. Svi su znali zašto to rade. Sada smo na pravom putu, sve ide po planu", kazao je Roberts.

Iz Saubera su rekli da nisu promijenili svoj program te da će se pojaviti na stazi tek u vrijeme drugog testiranja u Barceloni.