Formula 1
0

U McLarenu nesigurni u kvalitetu Sergija Pereza

Totalsport
Sergio Perez
Sergio Perez
Meksički F1 vozač Saubera Sergio Perez (22) slabim je rezultatima u posljednjim utrkama potaknuo sumnje u redovima McLarena da li su dobro izabrali kada su birali nasljednika Lewisa Hamiltona.

Perez je propustio osvojiti ijedan bod u posljednje četiri F1 utrke otkako je u septembru objavljeno da će on biti nasljednik Hamiltona, koji će, pak, sljedeće sezone preseliti u Mercedes.

Prije objave transfera u McLaren Perez je sa Sauberom tri puta završavao na postolju.

"Mislim da ima puno talenta, ali ako ću biti iskren, ne znam. Ne bismo ga potpisali da ne mislimo da može doseći drugu razinu, ali ne možemo biti sigurni", komentirao je šef McLarenove ekipe Martin Whitmarsh.

Perez u McLaren dolazi u istoj dobi kao i Hamilton 2007. godine, a Britančeva debitantska sezona bila je kao iz snova, dok je već u sljedećoj osvojio naslov svjetskog prvaka.

Po dolasku u Formulu 1 Perez je smatran kao vozač koji je ondje stigao zbog debelog financijskog zaleđa, ali takvu je percepciju Meksikanac ove sezone odagnao svojim kvalitetnim rezultatima. Međutim, nije ista stvar voziti za Sauber gdje je svaki bod premija i McLaren u kojem se očekuju pobjede i naslovi.

"Postoje primjeri vozača koji su imali jako puno talenta i koji su se mogli nositi sa pritiskom, kao i onih koji to nisu mogli. Bilo bi blesavo od mene da kažem da ne postoji element rizika u tome. Vrijeme će pokazati. Mi vjerujemo da ga možemo razviti u svjetskog prvaka u kratkom periodu".

Sam Perez je nakon utrke u Abu Dhabiju, na kojoj je završio kao 15., upitan kako objašnjava loše rezultate po objavi da prelazi u McLaren.

"To je samo slučajnost. Potpuno sam koncentriran. Normalno je da ljudi pričaju da sam loš zbog ugovora s McLarenom, ali to nije istina".