Formula 1
0

U Ferrariju ne isključuju Schumacherov povratak

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon teške nesreće brazilskog vozača Ferrarija Felipea Masse na desetoj ovosezonskoj utrci Formule 1, Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu, njemački su mediji počeli nagađati ko bi mogao biti njegova zamjena.

Massa se trenutno nalazi u bolnici u Vojnoj bolnci u Budimpešti gdje dolaze informacije kako je njegovo stanje sve bolje, te da ga specijalisti sve češće bude iz umjetne kome, što je očiti znak napretka.

Međutim, izgledno je da se Massa neće oporaviti na vrijeme da nastupa do kraja sezone, te da će u Ferrariju morati angažirati nekog drugog vozača. Ime koje se prvo spomenulo kao moguća Massina zamjena je ono sedmerostrukog svjetskog prvaka, Nijemca Michaela Schumachera, koji trenutno radi za talijansku momčad kao savjetnik.

Iako je Schumacherov agent Willi Weber takvu mogućnost opovrgnuo, šef ekipe Ferrarija Stefano Domenicali ne isključuje mogućnost da 40-godišnji Nijemac ponovo sjedne u bolid “propetog konjića”.

"Bilo bi pogrešno reći da ili ne", rekao je Domenicali, te je odbio decidirano reći postoji li mogućnost da Schumacher zamijeni Massu već na VN Europe u Valenciji 23. augusta.

"Nastavit ćemo o tome razmišljati ovog tjedna. Ali naš je prioritet, naravno, Massin oporavak".