Toro Rosso pokazao bolid za novu sezonu

Klix.ba
12.2.2019. u 13:03
4
2
Toro Rosso pokazao bolid za novu sezonu
4
Toro Rosso pokazao bolid za novu sezonu
Toro Rosso je objavio fotografije svog bolida za novu sezonu Formule 1.
Haas je bio prvi tim koji je objavio fotografije svog bolida VF-19 još prošle sezone, preovladava crna boja, a tu je i pojednostavljeni nos.

Sada je Toro Rosso otkrio izgled svog bolida STR14 s Hondinim motorom te je pokazao njegove aerodinamičke komponente dizajnirane prema strožijim ovogodišnjim restrikcijama. Plava, srebrena i crvena boja bolida su i dalje prisutne.Toro Rosso je prošlu sezonu završio na devetom mjestu poretka konstruktora, a ove godine će imati bližu saradnju s Red Bullom jer će koristiti komponente iz njegovog prošlogodišnjeg bolida.

"Cilj je da napredujemo i takmičimo se na najvišem mogućem nivou. Ove zime smo intenzivno radili kako bismo napravili organizacijske promjene koje će, nadamo se, pomoći u rješavanju nekoliko problema koje smo iskusili u prošlosti. Analizirali smo sve interne procedure kako bismo optimizirali našu snagu i minimizirali naše slabosti. U poređenju s drugim timovima Toro Rosso računa na manji broj ljudi, ali sinergija s Red Bull Tecnologyjem i činjenicom da i Red Bull koristi Hondin motor, dat će više vremena našim tehničarima da se fokusiraju na detalje. Pažnja posvećena detaljima pravi razliku, a to rezultira boljim performansama", izjavio je direktor tima Toro Rosso Franz Tost.Tost je kazao da će komponente koje se odnose na Hondin motor biti istih specifikacija kao i kod Red Bulla.

"Većina preostalih dijelova će imati prošlogodišnje specifikacije jer Toro Rosso neće moći pratiti Red Bullov brzi razvoj dijelova za sezonu 2019. Imamo dobre tehničare, a pouzdanost prošlogodišnjih dijelova će nas staviti u bolju situaciju da se razvijamo brže tokom sezone", završio je Tost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: