Indikativna reakcija
13

Todt slegao ramenima na pitanje da li ga Schumacher prepoznaje: Ostavimo ga na miru

H. H.
Todt je jedan od rijetkih koji ima mogućnost posjetiti Schumachera (Foto: EPA-EFE)
Todt je jedan od rijetkih koji ima mogućnost posjetiti Schumachera (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik FIA-e Jean Todt ponovo je govorio o stanju bivšeg vozača Ferrarija i najvećeg pilota u historiji Formule 1 Michaela Schumachera, ali na pitanje da li ga Nijemac prepoznaje ostao je nedorečen.

Schumacher je jedno vrijeme bio u komi, a od tada je njegovo zdravstveno stanje pod velom tajne i samo rijetki imaju mogućnost da ga posjećuju. Među njima je i njegov veliki prijatelj Todt.

Javnost Schumachera nije vidjela od dana nesreće do danas. Čak ni nedavni Netflixov film, ne pruža uvid u njegovo trenutno stanje. Njegovi obožavatelji se čude i nadaju se, a i Todt je oprezan u svojim izjavama.

"Mogu razumjeti zašto ga njegova porodica i prijatelji štite jer bismo ga trebali ostaviti na miru. Michael se bori i možemo se samo nadati da će se njegovo stanje poboljšati. Corinna je, kao što ste mogli vidjeti u dokumentarcu, divna supruga. Kako je govorila o Michaelu i što radi za njega je čudo", kazao je Todt, koji je ispričao i na koji način provodi vrijeme sa Schumacherom kada mu dođe u posjetu.

"Ostanem dosta dugo. Ako je Corinna tamo, zajedno večeramo. Ako nije, provodim vrijeme s Michaelom, ali...", zastao je Francuz u razgovoru za Daily Mail.

Prepoznaje li Schumacher svog starog šefa s kojim je ispisao najslavnije stranice u Ferrarijevoj historiji? Od Todta dolazi slijeganje ramenima, osmijeh, pokret rukom, ali bez odgovora, prenosi Daily Mail.

Ipak, njegova reakcija je nažalost veoma indikativna, a predsjednik FIA-e je prema vlastitom priznanju posljednji put Schumachera posjetio 18. oktobra u njegovom domu na obali Ženevskog jezera.

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.