Formula 1
0

Tim Toyote otkrio bolid za novu sezonu

NINA
Tim Toyote je postao prvi koji je otkrio novi bolid TF105 za sezonu 2005., što se dogodilo danas u Barceloni na željezničkom kolodvoru Estación de França.

Tim se nada da će s novim bolidom napraviti više u novoj sezoni. Ipak, šef tima Tsutomu Tomita je priznao da bi bilo nerealno očekivati da ih TF105 pretvori u najbolje rivale Ferrariju preko noći. "Naš cilj je pobjeđivati u Formuli 1, ali mi znamo da je zato potrebno vremena. Želimo s TF105 napraviti pravi korak prema tom cilju", izjavio je Tomita.

TF105 je prvi Toyotin bolid čiju je čitavu izradu nadzirao tehnički direktor tima Mike Gascoyne. On je izjavio kako je to bio pravi izazov s obzirom da su nova pravila potvrđena tek krajem sezone. "Čim smo saznali kakva će pravila biti, tome smo se počeli prilagođavali", rekao je Gascoyne.

Šef motora Luca Marmorini je rekao kako tim nije imao problema s prilagodbom na nova pravila, s tim da svaki dio mora trajati dva vikenda utrka.

"U biti, uživali smo u toj prilagodbi. Odmah smo počeli razvijati motor koji je prilično pouzdan. Pravljenje motora koji mora izdržati 1.500 kilometara je bio interesantan, ali i ugodan izazov", izjavio je Marmorini.