Formula 1
0

Svih 10 timova prijeti kolektivnim napuštanjem

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Udruženje timova koji se takmiče u Formuli 1 (FOTA) predalo je predsjedniku Međunarodne federacije autosportova (FIA) Maxu Mosleyju peticiju kojom traži povlačenje pravila o ograničavanju budžeta.

Pismo koje je dobio Mosley potpisali su, što je posebno važno, predstavnici svih deset ekipa. Ne usvoji li se njihov zahtjev, spremni su na kraju tekuće sezone razmotriti kolektivno povlačenje iz takmičenja.

FOTA traži od FIA-e da suspendira novo pravilo o ograničenom proračunu momčadi (45 miliona eura), koje je Mosley želio uvesti u primjenu već u sljedećoj sezoni. Također, FOTA želi jednogodišnji moratorij na tu odluku. U međuvremenu su spremni nastaviti pregovore s FIA-om o pitanjima finansiranja.

  • Tražimo da se sljedeće godine primjenjuju pravila iz tekuće sezone. U međuvremenu možemo dogovarati promjene za 2011. godinu – izjavio je tim-menadžer Ferrarija Stefano Domenicali.

  • Svi mi želimo raditi na promjenama, ali bismo o tome prvenstveno trebali odlučivati mi sami, ljudi koji vode timove. Sami najbolje znamo što i koliko možemo investirati, i sami možemo odlučiti koliko si možemo priuštiti da bismo održali vrijednost Formule 1 na standardu koji taj sport zaslužuje. Mislimo da nije u redu da o tome odlučuje netko izvan nas samih – dodao je Domenicali, predstavnik momčadi koja daje predsjednika (Luca di Montezemolo) FOTA-e.