Formula 1
0

Sutil dobija kaznenu prijavu, isto prijeti i Hamiltonu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nerazjašnjeni fizički incident odigrao se 17. aprila u Šangaju nakon utrke Formule 1 za Veliku nagradu Kine. U njemu su učestvovali Nijemac Adrian Sutil i Englez Lewis Hamilton.

Njemački 28-godišnji pilot Force Indije navodno je u jednoj lokalnoj diskoteci prouzrokovao povređivanje Erica Luxa, jednog od direktora Renaulta. Navodno su se njih dvojica posvađala, a sve je nekoliko trenutaka kasnije završilo navodnom povredom vrata, zbog čega je Lux zatražio ljekarsku pomoć u obližnjoj bolnici.

Luxov advokat najavio je kaznenu prijavu protiv njemačkog pilota zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Nije otklonio mogućnost dodatne tužbe, što postaje zanimljivije ako se zna da je sa Sutilom u tom trenutku slavio i McLarenov vozač Lewis Hamilton.

"Gospodin Lux dopušta mogućnost pokretanja postupka protiv drugih osoba koje su sudjelovale pri incidentu", rekao je Marc Henzelin.

Sutilov menadžer Manfred Zimmermann za Bild je kratko izjavio:

"Dobijemo li prijavu, uzvratit ćemo na odgovarajući način. Adrian je u više navrata pokušao doći u kontakt s gospodinom Luxom, ali bez uspjeha. U svakom slučaju, radilo se o slučajnoj nezgodi u kojoj nije bilo nikakve namjere."