Ističe mu ugovor
13

Sprema li se senzacija u Formuli 1: Ferrari ne krije da razmišlja o dovođenju Hamiltona

F. Z.
Hamilton i Vettel (Foto: EPA-EFE)
Hamilton i Vettel (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Ferrarija su prvi put priznali da razmišljaju o dovođenju šestostrukog prvaka svijeta Lewisa Hamiltona u svoje redove.

Ferrari koji od 2007. godine čeka na titulu prvaka svijeta želi prekinuti dominaciju Mercedesa, a najbolji način za to je da pokušaju u svoje redove dovesti najuspješnijeg vozača Formule 1 u historiji nakon Michaela Schumachera.

Hamilton ugovor s Mercedesom ima još naredne sezone i od 2021. godine postat će slobodan, a šef Ferrarija Mattia Binotto dao je zanimljivu izjavu koja je pokrenula brojne špekulacije.

"Lewis je sasvim sigurno nevjerovatan vozač, fantastičan i činjenica da je slobodan od 2021. godine čini nas sretnim", rekao je Binotto i dodao:

"Rano je za neku odluku. Sretni smo s vozačima koje imamo u ovom trenutku, ali u određenom momentu naredne sezone moramo razmišljati šta ćemo napraviti za sezonu koja počinje 2021. godine", rekao je Binotto.

Hamilton će vjerovatno sačekati odluku Tota Wolffa, suvlasnika i šefa Mercedesa koji je istaknuo da nije siguran kakva je njegova, ali i budućnost Mercedesa u Formuli 1.

"Lewis i ja smo postali jako bliski u zadnjih sedam godina. Zajedno smo došli u Mercedes i izgradili povjerenje. Volio bih i ja znati ostaje li on i kakvi su njegovi planovi za budućnost", rekao je Wolff.

Hamilton trenutno zarađuje 40 miliona funti ( 91 milion KM) godišnje, a s obzirom na to da u januaru puni 35 godina, do kraja karijere vjerovatno će potpisati još jedan veliki ugovor.