Idiličan prizor u Belgiji
37

Snijeg prekrio legendarnu stazu Spa-Francorchamps

D. B.
Sezona Formule 1 završena je prošlog mjeseca, timovi koriste vrijeme za odmor i pripreme, a u međuvremenu je zimu dočekala staza Spa-Francorchamps u Belgiji.

Legandarna staza iza sebe ima izvrsnu godinu kada je riječ o posjeti, odnosno publici na utrkama i sportskim događajima. Motivisani sjajnim rezultatima, čelnici staze unapređuju strukturu te su nastavljeni radovi koji se odnose na izgraadnju nove glavne tribine i terasa nasuprot Endurance boksova, duž dijela staze koji povezuje La Source i Eau Rouge.

Glavna tribina sa 4.104 mjeta će ponuditi panoramski pogled na La Source, Endurance područje i Raidillon. Terase će imati 3.139 mjesta.

Radovi će biti završeni do sredine aprila 2023. godine, a trenutno na stazi vlada zimska idila jer je prekrivena snijegom.

Bijeli pokrivač stvara drugačiji doživljaj staze, a fotografije su komentarisali i brojni fanovi automobilističkih sportova. Neki su se našalili da "gume za kišu u ovim uvjetima nisu dovoljne", drugi su se pitali kako bi izgledalo sankanje na stazi, dok je bilo i onih koji su se jednostavno divili lijepim prizorima.

Utrka Formule 1 na stazi Spa planirana je za 30. juli 2023. godine.