Eksplodirao akumulator
13

Snažna eksplozija u garaži Williamsovog tima na stazi u Španiji, povrijeđen član tima

D. P.
Eksplozija na jutrošnjem treningu (Foto: Screenshot)
Eksplozija na jutrošnjem treningu (Foto: Screenshot)
U Williamsovoj garaži u Formuli E jutros se dogodila snažna eksplozija tokom koje je jedan član tima povrijeđen.

Testiranje Formule E prekinula je snažna eksplozija u garaži tima na stazi Ricardo Tormo u Valenciji. Čuo se snažan prasak, a vjeruje se da ga je uzrokovala eksplozija akumulatora.

Veliki požar jutros je izbio na predsezonskim testiranjima Formule E u Valenciji. Požar se dogodio u garaži Williamsa na stazi Ricardo Tormo, nakon što se čuo snažan prasak.

Jedan član Williamsovog tima odmah je prevezen u medicinski centar u blizini zbog opekotina i udisanja dima, ali se vjeruje da je izbjegao po život opasne povrede.

Članovi tima snimljeni su kako u panici bježe iz garaže uz povike "izađite van, izađite van", dok su se vatra i gust dim širili stazom. Vatrogasne ekipe odmah su reagovale, ali na početku nisu mogle zaustaviti guste oblake crnog dima koji su prekrili okolno područje.

Ono što je zaprepastilo mnoge, jeste da je 3.000 ljudi bilo na mjestu događaja u vrijeme eksplozije i prava je sreća što incident nije prošao fatalnim po nekoga.

"U pauzi između treninga otkriven je požar u boksu i garaži koji je lokalizovan. Tim koji odgovara za incidente na stazi odmah je reagovao kako bi obuzdao incident dok su glavna zgrada boksa i garaže brzo evakuisani. Jednu osobu pregledali su doktori i prevezli su je u bolnici na provjere. Formula E, FIA i lokalne vlasti istražuju uzrok incidenta", saopćeno je iz Formule E.

Svjedoci događaja bili su u nevjerici, a najviše ih je zaprepastila brzina širenja vatre i eskalacije.