Ugodno iznenađenje
28

Sjajni Alonso najbrži na drugom treningu u Bahreinu, Aston Martin pokazao snagu

D. B.
(Foto: EPA-EFE)
Španski vozač i dvostruki prvak Formule 1 Fernando Alonso ostvario je najbrže vrijeme kruga tokom drugog slobodnog treninga na stazi Sakhir uoči nedjeljne utrke za Veliku nagradu Bahreina.

Iako je još uvijek "rano" donositi zaključke, nemoguće se oteti utisku da će Aston Martinov novi bolid AMR23 biti itekako konkurentan u novoj sezoni Formule 1, posebno u rukama iskusnog Alonsa.

Španac je bio najbrži na drugom slobodnom treningu s vremenom kruga 1:30,907 te je iza sebe ostavio dvojac iz Red Bull Racinga, Maxa Verstappena (+0,169) i Sergija Pereza (+0,171). Četvrto vrijeme je upisao Ferrarijev vozač Charles Leclerc (+0,460), dok je peti bio vozač Haasa i povratnik na grid Nico Hulkenberg (+0,469).

Drugi bolid Aston Martina, kojim je upravljao Lance Stroll, našao se na šestom mjestu (+0,543).

Među najboljih deset vozača su još Alpineov Pierre Gasly (+0,568), Mercedesov Lewis Hamilton (+0,636), McLarenov Lando Norris (+0,663) i Zhou Guanyu iz Alfe Romeo (+0,679).

U subotu se voze treći slobodni trening i kvalifikacije, a u nedjelju prva utrka nove sezone u kojoj titulu prvaka brani Verstappen.