Formula 1
0

Senzacija u BMW-Williamsu

NINA
Ono o čemu sa dugo govorilo sada je tu - Jacques Villeneuve bi uskoro mogao sjesti za upravljač BMW-Williamsa.

Bivši svjetski prvak je ove sedmice kao gost u Le Castelletu. To je njegov prvi posjet stazi od VN SAD-a 2003. Uz to je Le Castellet mjesto gdje će “plavo-bijeli” testirati od utorka. Slučajnost? Najvjerojatnije ne. Prema glasinama, Kanađanin bi već u sljedećim danima trebao testirati FW26.

Villeneuve je ime koje se ne treba dokazivati u F1 pa se najvjerojatnije radi o tome da će se Kanađanin upoznavati s bolidom Williamsa, jer bi već u ovoj sezoni mogao biti na startu u plavo-bijelom bolidu. Tehnički direktor Williamsa Patrick Head je potvrdio u izjavi za britanski The Guardian da on i šef tima Frank Williams pregovaraju s Villeneuveom.

Prema DSF-ovom stručnjaku za F1 Walteru Zipseru je angažiranje Villeneuvea u BMW-Williamsu sasvim logično, jer je “Villeneuve među vozačima koji su na raspolaganju sigurno najbrži, a sigurno nije zaboravio voziti".

Villeneuve je dobra prilika za BMW i kad je u pitanju novac. Villeneuveov menadžer Craig Pollock je izjavio da novac ne igra nikakvu ulogu, a i Zipser smatra da Villeneuve želi još godinu-dvije biti uspješan i da mu nije do novca.

Svejedno hoće li Villeneuve zamijeniti Montoyu ili Ralfa Schumachera BMW-Williams će profitirati. Ukoliko Montoya već u ovoj sezoni pređe kod svojih novih poslodavaca, Williams se više neće morati brinuti da će Kolumbijac najnovija rješenja za 2005. prenijeti u protivnički tabor, jer će Williams testirati tek krajem godine.

Prema Zipserovom mišljenju, BMW-Williams neće komponente za novi bolid testirati ni s Montoyom ni sa Schumacherom. To bi također mogao biti jedan od razloga dovođenja Villeneuvea. Villeneuve bi tako imao dovoljno vremena da se navikne na bolid.

Dolazak Villeneuvea u BMW-Williams bi mogao izazvati stanovite promjene u vozačkom kadru u F1, svejedno koga on bude zamijenio u BMW-u jer su i David Coulthard i Ralf Schumacher vozači koje bi Toyota ili Jaguar rado vidjeli u svojim redovima.