Formula 1
0

Sennin rođak u F1 šampionatu?

www.b92.net
Rođak Ayrtona Senne, Bruno Senna najavio je ulazak u Formula 1 šampionat do 2009. godine. 23-godišnji rođak trostrukog šampiona Formule 1, koji je preminuo 1994. godine, izjavio je da će slijedeće godine skoro sigurno učestvovati u GP2 seriji, da bi kasnije napredovao u F1.

"U zavisnosti od rezultata u GP2 šampionatu, želim da napredujem u F1 kroz dvije godine. Već imam određene kontakte u Formuli 1", izjavio je Bruno Senna, vjerovatno misleći, kako prenose njemački mediji, na nekadašnjeg klupskog kolegu Ayrtona Senne, Gerharda Bergera, koji je suvlasnik F1 tima Toro Rosso.

Bruno se osvrnuo i na odlazak Michaela Schumahera iz Formule 1: "Da moj ujak nije preminuo, Schumaher bi osvojio dvije titule manje. Michael skoro nikada nije bio primoran da vozi na samoj ivici, što bi bio slučaj da je Ayrton bio živ", rekao je Bruno Senna za njemački "Bild".

Brazilac Ayrton Senna je poginuo u nesreći na trci za VN San Marina 1994. godine. To mu je bila prva godina ugovora u Williams Renault timu, sa kojim je bio izraziti favorit za osvajanje titule poslije prelaska iz Mclarena. Titulu je te, kao i slijedeće godine osvojio Michael Schumaher, vozeći za Benetton.