Odsutan iz paddocka
18

Šef Ferrarija propušta najmanje dvije utrke, fokusira se na ključnu fazu razvoja novog bolida

D. B.
Mattia Binotto (Foto: EPA-EFE)
Mattia Binotto (Foto: EPA-EFE)
Direktor Ferrarijevog tima u Formuli 1 Mattia Binotto otkrio je da neće biti prisutan na pojedinim utrkama u preostalom dijelu sezone.

Binotto je kazao da neće biti u paddocku na najmanje dvije od preostalih šest utrka sezone jer mu je prioritet razvoj bolida za 2022. godinu, koji se obavlja u postrojenju u Maranellu.

Većina timova se polako fokusira na novi bolid koji mora biti dizajniran po potpuno novim pravilima i propisima, a sve u cilju uzbudljivijih utrka. Ferrari je već implementira nova poboljšanja pogonske jedinice u bolidima njegovih vozača Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza kako bi bili spremni za sljedeću godinu.

Binotta nije bilo na utrci u Turskoj, ali to nije sve, jer je najavio nova odsustva. Propustit će najmanje dvije utrke u nastavku sezone kako bi mogao nadgledati rad tima na novom bolidu.

"Propustit ću bar dvije utrke do kraja sezone, trenutno planiram da to budu Meksiko i Brazil. Razlog je što su lokacije da leko, a u Maranellu ima mnogo posla. Potrebno je voditi cijeli tim, razvoj šasije i pogonske jedinice, cijele organizacije. Razvoj za 2022. godinu je u ključnoj fazi, a vremena je sve manje", kazao je Binotto.

U nedjelju se vozi utrka za Veliku nagradu SAD-a, a Ferrari zaostaje 7,6 bodova iza McLarena u borbi za treću poziciju u poretku konstruktora. Ekipa je osvojila bodove na svakoj utrci ove sezone osim u Francuskoj.