VN Mađarske
63

Schumacher u srcu: Bh. fanovi Ferrarija bodre Vettela i Raikkonena u Budimpešti

Piše: I. P.
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Utrka za Veliku nagradu Mađarske u sklopu Formule 1 održat će se danas u Hungaroringu u Budimpešti, a među hiljadama obožavatelja vrelih guma i zvuka motora našli su se i fanovi tima Ferrarija iz BiH.

U budimpeštanskom kvartu Mogyorod od jučer su Almir Tursum, Edin Softić, Nihad Mujezinović, Samir Mulić i Emir Bihorac.

"Veliki sam ljubitelj automobilizma, a najveća strast je Formula 1. Familijarno saa automehaničar kao i moj otac, a bio sam na više utrka počevši od naših brdskih takmičenja pa sve do Formule 1. Obišao sam staze u Mađarskoj, Njemačkoj, Italiji i Austriji. To je strast koja se ne može opisati", rekao je Almir za Klix.ba.

Kao što i manji entuzijasti vjerovatno imaju omiljenog vozača i omiljeni tim, ljubitelji Ferrarija iz BiH u srcu čuvaju nezaboravnog Michaela Schumachera.

"Najdraži vozač je svakako Schumacher još iz davnih dana kad se borio sa Mikom Häkkinenom. Tada je nastala ta ljubav i traje još uvijek - Ferrari u srcu", zaključio je Almir.

Podsjećamo, njemački vozač Sebastian Vettel će danas krenuti sa pole pozicije na Velikoj nagradi Mađarske.

Vozač Ferrarija je na jučerašnjim kvalifikacijama na Hungaroringu bio najbrži oborivši rekord staze. Najprije je na slobodnom treningu oborio 13 godina star rekord Rubensa Barichella, a u kvalifikacijama je postavio vrijeme 1:16.276.

Kao drugi će startati njegov timski kolega Kimi Raikkonen (+0.168), a u drugom startnom redu su vozači Mercedesa. Valtteri Bottas (+0.254) će startati kao treći, a Lewis Hamilton (+0.431) sa četvrte startne pozicije.

Utrka za Veliku nagradu Mađarske vozi se danas od 14 sati.