The Sun
8

Schumacher se oprašta drugi put, zamjenjuje ga Hamilton

Totalsport
Michael Schumacher (Foto: Arhiv/AFP)
Michael Schumacher (Foto: Arhiv/AFP)
Prema pisanju britanskih medija, Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, oprašta se po drugi put u karijeri na kraju ove sezone, a njegovo mjesto u ekipi Mercedesa zauzet će Lewis Hamilton.

Britanac Hamilton (27) odbio je potpisati novi ugovor s McLarenom vrijedan 36 miliona funti, te je, navodi The Sun, pristao potpisati trogodišnji ugovor s Mercedesom vrijedan i do 60 miliona funti!

Hamilton će fiksno zarađivati po 15 miliona funti po sezoni, a uz to će dobivati bonuse za pobjede u utrkama i eventualno ukupnu pobjedu u Svjetskom prvenstvu. Uz sponzorske ugovore, Hamiltonov godišnji prihod mogao bi se popeti i do vrtoglavih 100 miliona funti!

Svjetski prvak iz 2008. godine postao je jako frustriran posljednjih nekoliko sezona u momčadi McLarena, koja mu, prema njegovom mišljenju, ne pruža dovoljnu podršku u borbi za naslov prvaka.

Spas i novu priliku za osvajanje naslova svjetskog prvaka vidi u priključivanju ekipi Rossa Brawna, koji je vodio Schumachera do sedam naslova svjetskog prvaka, te Jensona Buttona do krune 2009. godine.