Otvoreno pismo
0

Schumacher se izvinio navijačima Ferrarija

Totalsport
Foto: AFP/Pool/File
Foto: AFP/Pool/File
Povratnik u Formulu 1, sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher, javno se izvinio svim navijačima Ferrarija što će nakon 14 godina biti dio druge ekipe.

Schumacher je, podsjetimo, nakon trogodišnjeg izbivanja iz nejelitnijeg automobilističkog takmičenja, potpisao ugovor s Mercedes GP-om i sljedeće će tri godine biti član njemačke ekipe.

Njegov je potez razočarao mnoge navijače Ferrarija s kojim je Nijemac osvojio pet naslova. I nakon vozačke je karijere nastavio raditi u talijanskoj ekipi kao savjetnik.

"Ferrari ću uvijek nositi u srcu, čak i sada kada smo suparnici. Drago mi je što je razlaz prošao tako skladno. Ostat ćemo prijatelji i u budućnosti", naveo je, među ostalim, Schumacher u otvorenom pismu.

A povratak najtrofejnijeg F1 vozača u historiji i dalje izaziva brojne rasprave, a jedna se od njih odnosi i na njegove godine. Schumacher će, naime, 3. januara napuniti 41 godinu i bit će uvjerljivo najstariji sudionik Svjetskog prvenstva. No, u Mercedesu ne misle da će mu to biti nedostatak.

"Formula 1 nije desetoboj. Michael ima sve faktore koji su potrebni za uspjeh", izjavio je šef Mercedesova motorsport-programa Norbert Haug.