Formula 1
0

Schumacher rezervirao let za svemir

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kao da objavom povratka u Formulu 1 nije dovoljno iznenadio javnost, sedmerostruki svjetski prvak je odlučio prirediti novi šok. Nijemac je, naime, rezervirao kartu za let u svemir.

Schumacher je rezervirao put u svemirskoj letjelici "SpaceShip Two" koju financira jedan od najbogatijih ljudi svijeta, britanski poduzetnik Richard Branson.

Početak komercijalnih letova u svemir predviđen je za 2012. godinu, a na "izlet" može svatko tko plati 140.000 eura, što Schumacheru neće predstavljati nikakav problem. Najtrofejniji vozač u historiji Formule 1 će letjeti s još petero putnika i dva člana posade, a let bi trebao trajati oko šest sati.

Među slavnima koji su na listi putnika za svemirska prostranstva su još jedan nekadašnji F1 prvak, Austrijanac Niki Lauda, kao i bivši Schumacherov momčadski kolega, Brazilac Rubens Barrichello. Vozačima će se pridružiti i bivši britanski premijer Tony Blair te znanstvenik Stephen Hawking. Svi će oni prije putovanja morati proći stroge liječničke preglede koji će trajati tri dana.

Branson je prije pet godina osnovao tvrtku Virgin Galactic koja se bavi isključivo svemirskim turizmom.