Formula 1
125

Schumacher plače kada čuje glasove supruge i djece

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Legenda Formule 1 Michael Schumacher plače kada čuje glasove svoje supruge i djece te komunicira očima. On se postepeno oporavlja nakon teške nesreće na skijanju koju je doživio krajem 2013. godine.

Schumacheru je danas 46. rođendan, nešto više od 12 mjeseci nakon što je doživio tešku nesreću na skijanju u Francuskoj, poslije čega je bio u komi šest mjeseci te se i danas oporavlja.

On će provesti svoj rođendan sa suprugom, sinom i kćerkom u njihovoj kući u Švicarskoj, prenose britanski mediji. U toj kući je Schumacher još od septembra prošle godine kada je izašao iz bolnice, a njegova supruga Corina ističe da će njegov oporavak prema svemu sudeći trajati dugo.

Sedmostruki šampion Formule 1 svoje emocije trenutno iskazuje kroz suze.

Navodi se kako Schumacher u posljednje vrijeme može prepoznavati lica članova porodice, ali ne može s njima komunicirati. Veliki pomak je i to što je u stanju sjediti, kako mu ne bi potpuno atrofirali mišići, piše Telegraph.

Schumacher je zadobio teške povrede glave krajem 2013. godine nakon što je udario u stijenu na skijalištu u Francuskoj. Ljekari su istakli da će biti potrebne godine da se potpuno oporavi.