Dopuštenje
0

Schumacher će testirati Ferrarijev bolid

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tokom sezone Formule 1 nije dopušteno testirati bolide osim na tri slobodna treninga uoči trka. Michaelu Schumacheru zbog vanrednih će okolnosti biti omogućen izuzetak.

Iz Ferrarija su vanredno dopuštenje da se 40-godišnjem povratniku u Formulu 1 dopusti odvoziti nekoliko krugova u F60 bolidu prije utrke za VN Europe u Valenciji 23. augusta zatražili u pismu svim ostalim timovima Formule 1. Rivali su se složili.

  • Koliko smo shvatili, timovi unutar FOTA-e (Udruženje momčadi Formule 1) složili su se udovoljiti molbi iz Ferrarija. Situacija s Felipeom Massom bila je, osim za vozača, nesreća i za Ferrari. Naš je pristanak stoga sportska gesta - izjavio je prvi čovjek Toyotine ekipe John Howett.

Pravilnik FIA-e dopušta mogućnost pokazne vožnje u “marketinške i PS-svrhe”. Takav će događaj Ferrari organizirati kako bi svom novom-starom vozaču omogućio da sjedne za novi F60-bolid prije prvoga slobodnog treninga u Valenciji 21. augusta. Zasad nije poznato gdje će se to održati.

U međuvremenu, Nijemac testira u Sparti F1 Clienti, Ferrarijev model iz 2007. godine, i to na stazi u talijanskom Mugellu.