London
0

Sastanak Formule 1 u petak

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Momčadi Formule 1 će zajedno s predstavnicima Međunarodne automobilske federacije (FIA) u petak u Londonu održati sastanak kako bi pokušali riješiti krizu uzrokovanu najavom uvođenja proračunskih ograničenja.

Glasnogovornik FIA-e je rekao da će se sastanak održati u petak na aerodromu Heathrow, a prisustvovat će mu i vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone.

Ferrari i Renault predvode većinu ekipa koje su zaprijetile da će istupiti iz Formule 1 ako se ne odustane od uvođenja proračunskog ograničenja od 45 miliona eura od iduće godine.

Proračunsko ograničenje nije obavezno, ali momčadi koje pristanu na to imat će veću tehničku slobodu na područjima kao što su motori i aerodinamika, dok će momčadima koje odluče trošiti više ta sloboda biti ograničena.

Istovremeno je šef Renaulta Flavio Briatore izjavio kako njegova momčad, ali i ostale žele ostati pod kišobranom Formule 1.

Razgovori o otvaranju novog takmičenja su preuranjeni, dodao je Briatore.

"Moram jasno reći da mi, Ferrari i druge momčadi nemamo namjeru prekinuti s FIA-om. Želimo biti ovdje, učestvovati i očuvati budućnost", rekao je Briatore.

"Predlažemo logična rješenja Mosleyu. Želim naglasiti da Formulu 1 čine momčadi, a da FIA može biti samo sudija. Mi bismo trebali pisati pravila, a ne da nam ih nameće Mosley bez razgovora s nama".