Odlazak legende
14

Sahranjen Niki Lauda, na ispraćaj došle brojne poznate ličnosti

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Trostruki svjetski prvak Formule 1 Niki Lauda nakon ispraćaja u bečkoj katedrali sv. Stjepan pokopan je danas u 14:00 sati na groblju Neustifter Friedhof.

Potresena Laudina udovica Birgit Wetzinger u katedrali je položila kacigu na lijes legende auto-moto sporta, a ovo je bilo prvi put da je tijelo neke sportske zvijezde izloženo u katedrali.

Lauda je preminuo 20. maja u dobi od 70 godina nakon duge bolesti, a na današnjem ispraćaju pojavila su se brojna poznata lica iz svijeta moto-sporta, sporta, politike i biznisa.

Među njima su bili austrijski predsjednik Alexander van der Bellen, zatim gradonačelnik Beča Michael Ludwig te prijatelj, glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger.

Također, prisutni su bili brojne sportske kolege i prijatelje uključujući Karla Schranza, Franza Klammera, Hermanna Maiera, Jackiea Stewarta, Jackyja Ickxa, Alaina Prosta te kompletno vodstvo Formule 1.

U tihoj povorci koja je hodala iza Laudinog lijesa, neki nisu mogli zaustaviti suze poput Schwarzeneggera, Gerharda Bergera ili Lewisa Hamiltona.