Formula 1
0

Rosberg: Promijenite izlaz iz boksova

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemački vozač Mercedesa u Formuli 1, Nico Robsberg, poslije incidenta koji je imao na današnjem drugom slobodnom treningu za VN Južne Koreje sa Jaimem Alguersuarijem koji je izlazio iz boksova, zatražio je da se razmotri promjena izlazne putanje iz boksova na stazi Korea International Circuit.

Rosberg je u tom trenutku na bolidu imao polukišne gume (Intermediate) kada je zablokirao točkove i otišao široko u zavoju jedan a u tom trenutku je iz boksa izlazio Jaime Alquersuari u Toro Rosu i došlo je do kontakta u kojem je Nijemac ostao bez prednjeg krila. Alguersuari je izgubio vrijeme na povratak u boks na popravak manjeg oštećenja ali se kasnije vratio na stazu.

"Mislim da bi trebali razmotriti promjenu putanje izlaska iz boksova", Rekao je Rosberg i nastavio:

"Nisu bili idealni uvjeti, sve je pošlo krivo. Alquersuari je izašao iz boksova u najgorem mogućem trenutku. Mislio sam da će on još malo usporiti kako bi pustio mene da prođem ali nije. Kad sam to shvatio, bilo je prekasno. Jednostavno nisam imao sreće", izjavio je Rosberg.

Rosberg je priznao da je do kontakta došlo njegovom greškom. U normalnim okolnostima vozač Mercedesa bi mogao široko proći kroz zavoj bez da se njegova i Alguersuarijeva putanja presijeku.

"Meni su točkovi malo zablokirali i više nisam mogao izbjeći sudar. Nakon sudara sam mogao doći do boksa ali nisam htio riskirati da ne oštetim bolid. Ovime nisam ništa izgubio jer se staza nije osušila pa nismo imali razloga voziti na gumama za suho, a i na polukišnim gumama smo išli vrlo dobro."

Nijemca su, zbog incidenta, sudije na stazi pozvale na razgovor.