"Zalutao" na utrci
20

VIDEO / Räikkönen: Pobrinut ću se da vrata budu otvorena iduće godine

Totalsport
Za komičan trenutak na nedjeljnoj Velikoj nagradi Brazila, posljednjoj utrci sezone u Formuli 1, pobrinuo se bivši svjetski prvak Kimi Räikkönen.

Vozač Lotusa je u jednom trenutku u kišnim uvjetima izletio sa staze, a pokušao se vratiti na neobičan način, koristeći pomoćnu cestu. No, vrata su na kraju puta koji je odabrao bila zatvorena, pa se morao okrenuti i kroz travu potražiti povratak na stazu što mu je u konačnici i uspjelo.

Zauzeo je na kraju deseto mjesto i postao jedini vozač u 2012. koji je završio sve utrke, a samo u jednoj (Kina) nije bio među osvjačaima bodova. Sezonu je zaključio na trećem mjestu u ukupnom redoslijedu, iza Sebastiana Vettela (Red Bull) i Fernanda Alonsa (Ferrari).

"Izletio sam u zadnjem zavoju 52. kruga jer nisam ništa vidio, kaciga mi je bila prljava i zamagljena. Na tom mjestu je, inače, moguće vratiti se na stazu koristeći pomoćnu cestu za prilaz boksu, no morate proći kroz vrata koja su ovaj put bila zatvorena. Istu sam stvar napravio i 2001. godine, ali tada su vrata bila otvorena. Neko ih je danas zatvorio. Sljedeće ću se godine pobrinuti da budu otvorena", našalio se Finac, objašnjavajući nevolju u koju je upao.