U McLarenovom centru
17

Ricciardo odao počast legendi, trofej s Monze stavio pored posljednjeg koji je osvojio Senna

D. B.
Australski vozač McLarena Daniel Ricciardo je proteklog vikenda pobijedio na utrci za Veliku nagradu Italije, a tu priliku je iskoristio da oda počast legendarnom brazilskom vozaču Formule 1 Ayrtonu Senni.

Ricciardo se napokon navikao na McLarenov bolid te je sjajan trkački vikend u Monzi obilježio pobjedom na nadjeljnoj utrci. Bio je to njegov prvi trijumf još od utrke u Monacu 2018. godine, koji je itekako znao proslaviti.

Australac je emotivno doživio svoj povratak na podij, poručio je da se napokon vratio, a nakon što su se strasti smirile, izdvojio je vrijeme da oda počast legendarnom Senni.

Ricciardo je svoj trofej osvojen u Monzi postavio pored posljednjeg trofeja koji je osvojio Senna, a koji se nalazi u vitrinama u McLarenovom tehnološkom centru. Radi se o trofeju koji je Senna dobio za pobjedu na stazi Adelaide u Australiji 1993. godine.

"Napolju je mrak, prilično smo usamljeni u McLarenovom tehnološkom centru. Još uvijek se 'kupamo' u slavi s Monze. Došao sam da ovaj trofej donesem kući u jednu od mnogih vitrina. Ovo je pomalo ludo i nerealno, spomenuo sam da će moj trofej biti negdje pored jednog Senninog, a ovo je njegov s Adelaidea iz 1993. godine. Bio sam na toj utrci. Ovo je prilično nevjerovatno, gotovo sam bez riječi tako da ću ovdje staviti trofej i vjerovatno otići prije nego počnem plakati kao dijete. To je to", izjavio je Ricciardo u klipu koji je na društvenim mrežama objavio McLaren.